Forex-markedsdiagram afbildet på en smartphone-skærm, der illustrerer valutakurser og markedsbevægelser.

Om de tre store valutahandelssessioner

Det optimale tidspunkt at handle på forexmarkedet (valutamarkedet) er, når det er mest aktivt. Ved handel har spænd (forskellene mellem budpriser og udbudspriser) en tendens til at indsnævres. I disse situationer går færre penge til market makers, der letter valutahandler, hvilket efterlader flere penge til de handlende at lomme personligt.

Sessionerne i London, USA og Asien er tre af 24-timers valutamarkedets vigtige sessioner. Hvert væsentligt geografisk markedscenter har sit eget sæt af karakteristika, der kan hjælpe handlende med at udføre strategier til enhver tid.

Selvom valutamarkedet er det mest likvide af alle aktivklasser, er der tilfælde, hvor volatiliteten er stabil og andre, hvor den er høj. De forskellige forex-sessionstider kan gavne en forex-handelsstrategis pålidelighed.

Denne artikel vil se på disse forexmarkedssessioner i detaljer, herunder deres nøglefunktioner.

De vigtigste valutahandelssessioner

Typisk er valutamarkedet opdelt i tre markedssessioner: den asiatiske session (Tokyo), den europæiske session (London) og den amerikanske session (New York). Forex markedet er meget funktionelt/dynamisk under disse handelssessioner, da store banker, institutioner og detailhandlere er aktive. Forex-handlere kan bruge disse data til at hjælpe dem med at konstruere deres handelsstrategier ved at notere de særlige perioder for hver handelssession.

Asiatisk session

Tokyo-sessionen er den første, der begynder. Mange betydelige aktører bruger handelsmomentum i Asien til at skabe deres strategier og bruge det til at forudsige fremtidige markedsforhold. Den asiatiske handelssession tegner sig for omkring 6% af alle globale valutatransaktioner.

europæisk session

Londons valutamarked er det største og vigtigste globalt med en andel på 34 % af det globale daglige valutavolumen. På grund af sin markedsandel har de fleste af verdens centralbanker deres handelsrum i London. Det høje antal deltagere på Londons valutamarked og den enorme værdi af transaktioner giver denne session højere volatilitet end de to andre sessioner.

Strømmen af ​​penge, der strømmer ind i London, kan markant hæve den “gennemsnitlige timebevægelse” for store valutapar såsom EUR/USD.

amerikansk session

New York Stock Exchange (NYSE) er verdens næststørste handelsmarked og håndterer omkring 16 % af alle valutatransaktioner. Transaktioner i New York bremses, efter at USA/Europa overlapper hinanden, da likviditeten falder, og europæiske handlende forlader valutamarkedet.

Hvad er det bedste tidspunkt at handle på?

I løbet af de sidste ti år har europæiske valutapar klaret sig bedre end dem, der blev handlet i andre timer. Som tidligere nævnt er likviditeten knap i denne periode, da den amerikanske session har ringe/ingen indflydelse. Denne nedsatte likviditet giver mulighed for interval-bundne handelsteknikker, der bruger flere indikatorer som RSI.

Handlere, der nyder intervaller, køber til support og sælger ved modstand, kan overveje at handle de europæiske valutaer under den sene amerikanske session til den asiatiske session (19:00-07:00 GMT).

Handlende, der kan lide breakouts og trends, bør overveje at handle, når Europa går offline kl. 8.00 (GMT), til det kommer tilbage igen (08.00-17.00 GMT). Handel med asiatiske valutaer (AUD eller NZD) under den asiatiske session kan også give nogle breakouts, fordi disse hjemmevalutaer er aktive på firmadagen.

Hvis du forsøger at handle udbrud af europæiske valutaer under den asiatiske session, vil du sandsynligvis blive skuffet, da disse markeder ikke bevæger sig så meget, da de er ‘off timer’ for disse valutaer.

Konklusion

Generelt kan det være udfordrende og unikt for hver erhvervsdrivende at bestemme den ideelle valutahandelssession til din særlige tilgang, livsstilsvalg og andre tidsrelaterede begrænsninger, såsom et andet job.

Ikke desto mindre kan en erhvervsdrivende i mange tilfælde drage fordel af at analysere de tidsafhængige likviditets- og volatilitetsprofiler for hvert valutapar, de måtte handle, og optimere dem til deres handelsstrategi og -situation.

Selvom der er penge at tjene og masser af plads til vækst, er der mange lignende muligheder forbundet med mange farer. Som et resultat, uddanne dig selv omhyggeligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forex trading graphs. Previous post Hvad vil det sige at være en positionshandler i forex?
Guide for begyndere til FOREX Trading Next post Hvordan man bruger bullish candlestick mønstre, når man køber aktier