Stock market chart

Hvordan finder man gode aktier at handle? 

Der er mange forskellige faktorer at tage hensyn til, når man forsøger at finde gode aktier at handle med. Det er vigtigt at have en solid forståelse af de forskellige aktietyper samt de risici og fordele, der er forbundet med hver type, før man træffer nogen beslutninger. 

Den måske vigtigste ting, man skal huske på, er, at der ikke findes et enkelt svar, når det gælder om at finde gode aktier at handle med. Den strategi, der fungerer for én trader, fungerer måske ikke for en anden. Det er vigtigt at lave din egen research og finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. 

Fire tips, der kan hjælpe dig i gang 

  • Begynd med at se på den overordnede markedsudvikling. Er aktierne generelt på vej op eller ned? Hvis de har en nedadgående tendens, er det måske ikke det bedste tidspunkt at investere på. 
  • Kig på specifikke sektorer og se, hvilke der klarer sig godt. Hvis det f.eks. går godt med sundhedsaktier, kan du overveje at investere i dem. 
  • Overvej værdiansættelsen af en aktie, før du investerer. En aktie handles måske til en høj pris, men hvis den er overvurderet, er det måske ikke en god investering. 
  • Vær opmærksom på nyheder og indtjeningsrapporter. Disse kan give dig fingerpeg om, hvorvidt det går godt eller skidt for en virksomhed. EPS (earnings per share) er et godt parameter at kigge på, når du prøver at vurdere rentabiliteten af et aktiv. 

Kvalitetsaktier – de har de til fælles 

Der er nogle få ting, som gode kvalitetsaktier har det til fælles. De plejer at have et stærkt og anerkendt brand og/eller en konkurrencefordel i deres sektor. De er godt ledet og har en CEO som de fleste kender til. Deres finansielle situation er stabil og har været det i mange år og sidst, men slet ikke mindst, så er aktieprisen undervurderet af markedet. 

Der er naturligvis ingen garantier, når det drejer sig om aktieinvestering. Men hvis du holder disse ting i tankerne, kan det hjælpe dig med at træffe bedre og mere informeret investeringsbeslutninger. 

Aktieordbog – disse begreber bør du kende 

Når du starter, er det vigtigt at sætte dig ind i aktiemarkedets sprog. Her er nogle nøglebegreber, som du bør kende: 

  • Bullish – forventer, at prisen på et værdipapir vil stige. 
  • Bearish – forventning om, at prisen på et værdipapir vil falde. 
  • Blue chip-aktier – store, veletablerede virksomheder med en historie med stabil vækst. 
  • Penny-aktier – små, lavprisaktier, der ofte anses for at være investeringer med høj risiko. 
  • Risiko-/afkastforhold – det potentielle tab eller den potentielle gevinst ved en investering sammenlignet med den risiko, den indebærer. 
  • Volatilitet – hvor meget kursen på et værdipapir svinger i en given periode. 
  • Diversificering – investering i forskellige typer værdipapirer i med henblik på at minimere risikoen. 
  • CFD handel – en aftale mellem to parter om at udveksle forskellen i værdien af et aktiv fra det tidspunkt, hvor kontrakten åbnes, til den lukkes. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trading charts Previous post Bliv klogere på CFD’er og ETF’er