Computermonitor, der viser aktiemarkedsgrafer, der indikerer markedsperformance og investeringsmuligheder.

Handel med ETF’er: Disse er de mest populære ETF’er i Danmark 

Måske har du hørt en lille fugl synge om ETF-investeringer, hvis du befinder dig i aktieverdenen? Selvom handel med ETF’er stadig er mindre udbredt i Danmark og Skandinavien end i andre dele af verden, er der alligevel flere og flere, som får øjnene op for handel med ETF. 

Her giver vi dig et overblik over de ETF’er i Danmark, som er mest populære, når det kommer til investering. Vi gør dig også klogere på ETF’er generelt. Læs meget mere her.  

Hvad er en ETF? 

Det er på sin plads at lægge ud med at forklare, hvad en ETF er for en størrelse. ETF står for Exchange Trading Fund, altså på dansk børsnoteret fond. En ETF er en samling af forskellige aktier, og det er en investering med stor risikospredning. ETF’er kan handles på børsen ligesom almindelige aktier. 

Omkostningerne for handel med ETF’er er ganske lave og kan komme helt ned på 0,03% om året. ETF’er følger tit et aktieindeks, men det gælder ikke altid. Sidst men ikke mindst kan ETF’er være både passive og aktive. 

Fordele ved investering i en ETF 

Der er flere fordele, når det kommer til investering i en ETF. Nogle af fordelene er bl.a.: 

  • Lav risiko ved investering pga. den store risikospredning. Det gør ETF til en meget sikker investering.  
  • Stort udvalg. Udvalget af ETF’er på markedet er enormt.  
  • Lave omkostninger for handel med ETF’er. 

Blandt ulemperne skal du være opmærksom på, at ETF’er beskattes mere end fx indeksfonde. Det kan gøre det ufordelagtigt for danskere at investere i ETF. 

Mest populære ETF i Danmark 

Men hvad er så de mest populære ETF’er at investere i i Danmark? I 2021 udgav Nordnet, som er en af de mest populære danske handelsplatforme, en liste over, hvilke ETF’er som havde tiltrukket flest nye investorer i samme år. Listen er således: 

1) iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD 

2) iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 

3) iShares Core MSCI World UCITS ETF 

4) iShares Automation & Robotics UCITS ETF USD (Acc) 

5) Electric Vehicles and Driving Technology (Acc) 

6) iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Acc) 

7) Xact OMX25 

8) iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist) 

9) iShares S&P 500 Information Technology Sector (Acc) 

10) iShares Healthcare Innovation UCITS ETF USD (Acc) 

Det er altså tydeligt at se, at iShares massivt dominerer denne liste. Hvis du er ny, når det kommer til investering af ETF’er, er det ikke dumt at lægge ud med nogle af de mest populære ETF’er. Disse er typisk solide ETF’er, som har en lav risiko.  

Vælg en god handelsplatform 

Hvis du drømmer om selv at komme i gang med at investere, er det vigtigt, at du vælger en god handelsplatform. Det gælder både, når du skal handle med ETF, CFD og andre typer investering.  

Vælg en dansk handelsplatform. Sørg også for at vælge en platform, hvor du ikke pålægges nogen gebyrer ved udbetaling. Derudover bør du også gå efter en platform, som er brugervenlig. Det gælder især, hvis du er ny, når det kommer til investering.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bursgraf vist på en computerskærm, der viser markedstendenser og udsving Previous post Sådan handler du med ETF’er i Danmark 
Stock market charts on mobile phone Next post Daytrading – hvad er det og hvordan kommer du i gang?