Alt hvad du skal vide om daytrading

Alt hvad du skal vide om daytrading

Går du og overvejer, om du skal begynde på at daytrade? Det bliver i dag mere og mere populært at daytrade. 

Det skyldes, at der er rigtig mange, der har fået øjnene op for investering. Derfor er der mange, der har prøvet kræfter med daytrading. Det kan variere meget, hvor succesfuldt det. 

Du kan lære om daytrading i denne artikel. 

Hvad er daytrading?

Daytrading er handel med værdipapirer, hvor tidshorisonten er meget lav. Det betyder, at der ikke går særlig lang tid fra det tidspunkt, som værdipapirerne bliver købt til de er blevet solgt igen. 

Det er ofte få sekunder, minutter eller højest et par timer, som du ejer værdipapirerne inden de sælges igen. Det er altså meget forskelligt fra klassisk aktiehandel, hvor tidshorisonten oftest er månederne og år. 

Sådan foregår daytrading

Daytrading foregår på den måde, at du køber værdipapir med intentionen om hurtigt at sælge det igen. På den måde vil du kunne skabe et afkast på de øjeblikkelige bevægelser i en aktiekurs. 

Det er vigtigt, at du har en strategi og et sæt regler, som du kan holde dig til. På den måde kan du bedre sikre dig selv mod eventuelle tab ved at daytrade.

Hvor kan man lave daytrading?

Der er mange forskellige steder, hvor du kan daytrade. Der er flere forskellige handelsplatforme, der har specialiseret sig i det. På den måde vil du få den bedste oplevelse med daytrading et sted, hvor de fokuserer på det. 

Her vil du ofte få adgang til funktioner, som kan være meget nyttige for en daytrader, som du måske ikke ville have på andre platforme. 

Store afkast, men stor risiko

Der er mange daytradere, som leverer rigtig store afkast. Det skyldes, at de hele tiden realiserer deres gevinst. Det skyldes, at de køber og sælger samme dag. Derfor kan de hurtigt få store afkast. 

Det skal dog noteres, at der er rigtig stor risiko. Der skal oftest bruges rigtig høje beløb for at kunne levere et afkast på sigt, hvis du daytrader. Derfor er der også rigtig mange daytradere, der handler med CFD´er, da de her har muligheden for at investere et helt præcist beløb og geare deres investering. 

Grundig research er altafgørende for ens afkast

Hvis du gerne vil sikre dig selv et godt afkast, når du daytrader eller blot er ved at lave en investering, så skal du lave en grundig research. Det er vigtigt og må ikke undervurderes. 

Der er mange forskellige måder, som du kan lave research på. Så det handler om, at du finder de metoder, som du synes, der er vigtig. 

Du kan blandt andet lave en teknisk analyse af en aktie eller en analyse af virksomheden som helhed. Der er fordele og ulemper ved begge måder at analysere en aktie på. Derfor kan det i rigtig mange tilfælde give god mening at kombinere de forskellige måder at lave research på. 

Bursgraf vist på en computerskærm, der viser markedstendenser og udsving Previous post <strong>Introduktion til differencekontrakter – fordele og ulemper</strong><strong></strong>
Bursgraf vist på en computerskærm, der viser markedstendenser og udsving Next post Sådan handler du med ETF’er i Danmark