Hvad er CFDer?

Hvad er CFDer?

Har du mødt ordet CFD i forbindelse med en investering og blevet interesseret i det? Du kan i denne artikel lære om CFD´er og hvad det indebærer at handle med det. Det er helt sikkert noget, som du vil kunne bruge til selv at handle med CFD`er.

Hvad er CFD helt præcist for en størrelse?

CFD ligger indenunder kategorien derivater. Det betyder, at hvis du laver en CFD-handel, så kommer du ikke til eje det direkte produkt eller aktiv. Du vil derimod have en kontrakt som følger prisudviklingen på et bestemt produkt. 

Det produkt, der styrer prisen kan være en masse forskellige ting. Det kan være enkeltaktier eller ETF´er. Det kan også være valuta eller råvarer. Der er altså ikke nogen begrænsninger på dette område, om hvad der kan laves en CFD-kontrakt på.

Det her skal du kigge efter, når du vil handle med CFD

Der er en række af forskellige ting, som du kan prioritere, når det kommer til den platform, som du vælger at handle på. Det skal være et sted, hvor du føler dig tryg og sikker. 

Det handler om at finde det, der passer bedst til dig, men du kan med fordel gå efter et par af følgende ting:

  • En transparent og brugervenlig platform
  • Lav kurtage
  • Ingen skjulte gebyrer ved indbetaling og udbetaling
  • Dansk platform

Det handler om, at du finder den platform, som bedst passer til dine behov. På den måde vil du få den bedste oplevelse. Derfor kan det godt være, at du skal betale lidt mere for en bestemt hjemmeside, men hvis brugervenligheden og sikkerhed er meget bedre, så er det penge givet godt ud. 

Sørg for at få lavet din egen research

Du har sikkert hørt før, at du altid skal sørge for at lave din egen research i forbindelse med investering i aktier eller andet. Det gælder også, hvis du vil handle med CFD´er. 

Du kan finde mange forskellige meninger og holdninger overalt på nettet. Det kan derfor være svært at sortere i hvilke, der er reelle og har en baggrund for deres analyse. Derfor skal du sørge for selv at undersøge en eventuel aktie inden, at du laver en CFD-handel. 

Vær opmærksom på risikoen ved at handle med CFD

Hvis du overvejer at handle med CFD´er, så er det vigtigt, at du ved, at det er et komplekst instrument, hvor risikoen er stor. Dette skyldes gearing. Det betyder, at du for eksempel kan handle for 5.000 kr., hvis du blot stiller 1.000 kr. til rådighed. 

Du bør derfor grundigt overveje hvor meget, som du har råd til at miste, hvis du i værste fald skulle miste alle pengene.

Det minder meget om handel med aktier

Det er vigtigt, at du ikke bliver skræmt væk på grund af begreber som CFD. Det minder rigtig meget om en helt normal handel med aktier. Her kan du blot købe for et mere præcist beløb. Prisen på en bestemt aktie vil stadigvæk bestemme udviklingen for din kontrakt og dens værdi. 

Computermonitor, der viser aktiemarkedsgrafer, der indikerer markedsperformance og investeringsmuligheder. Previous post <strong>Tips til dig, der gerne vil lave CFD handler</strong><strong></strong>
Hvor meget må man veksle hos Forex: En guide til valutaveksling Next post <strong>Hvor meget må man veksle hos Forex: En guide til valutaveksling</strong><strong></strong>