Computermonitor, der viser aktiemarkedsgrafer, der indikerer markedsperformance og investeringsmuligheder.

Tips til dig, der gerne vil lave CFD handler

Kender du til CFD handler eller vil du gerne lære mere om det? Der er i dag rigtig mange forskellige ting, som du kan investere i. 

En af dine muligheder er CFD papirer. Det er en speciel måde at investere dine penge på, som du kan lære lidt mere om i denne artikel. Du vil blive klogere på, hvad det betyder, når der snakkes om CFD og denne måde at handle på. 

Hvad er en CFD-handel helt præcist?

Hvis du handler med CFD´er, så har du et finansielt instrument, der følger prisen på en underliggende faktor. Det kan være en bestemt aktie eller ETF. Det betyder altså, at du ikke ejer en bestemt aktie, men derimod en kontrakt, som følger prisen 1:1 for en bestemt aktie eller andet. 

Derved kan det ligne en normal investering på mange måder, da du vil få et afkast på baggrund af en kurs. 

CFD handler vil give dig mulighed for at investere et bestemt beløb. Du kan altså investere præcis 50.000 kroner, hvis du har lyst til det. Det kan ofte være svært at gøre, når det kommer til at investere i aktier. 

Derfor er CFD en god måde at investere sine penge på

Der er en række af forskellige grunde til, at CFD handler er en god måde at investere dine penge. 

Du kan blandt andet geare din investering. Det betyder, at du blot skal betale en margin af din investering. Du kan altså investere flere penge. Du har mulighed for at handle med et større beløb end det, som du skal stille som sikkerhed. 

Det kan give dig et større afkast, hvis aktiekursen på det underliggende aktiv af kontrakten stiger i pris. Du skal dig være meget opmærksom på den risiko, som det medfølger at geare ens position. 

Din egen research er vigtig for et godt afkast

Hvis du gerne vil lave et godt og positivt afkast, så skal du sørge for at lave god research inden, at du begynder at handle. 

Der er flere forskellige faktorer, som du med fordel kan undersøge. Det gælder de omkostninger såsom gebyrer og kurtage, der følger med, når du handler. Det vil være smart at kende dem godt. 

Herudover skal du også undersøge den aktie eller det indeks, som du vælger at bruge til din CFD. Det kræver også meget arbejde, men det er vigtigt, at du sørger for at undersøge det godt og grundigt. 

Glem ikke risikoen

Det er vigtigt, at du ikke bliver forblændet af muligheden for de helt store afkast. Det er ofte ved de høje afkast, at risikoen for store tab også er. 

I CFDs tilfælde er det gearingsprincippet, som gør det risikofyldt. Det skyldes, at du kan bruge penge til at købe en kontrakt uden, at du reelt har pengene lige nu og her. Du kan for eksempel investere for 5.000 kr., men du skal blot stille 1.000 kr. til rådighed. Det kan derfor hurtigt gå galt, hvis ikke du er opmærksom på den risiko, der følger med at investere i CFD handler. 

Sådan her handler du med CFD´er Previous post <strong>Sådan her handler du med CFD´er</strong><strong></strong>
Hvad er CFDer? Next post <strong>Hvad er CFDer?</strong><strong></strong>