Stock market charts on mobile phone

Sådan her handler du med CFD´er

Vil du gerne lære mere om investering eller CFD handler? Så kan du i denne artikel blive meget klogere på, hvordan det fungerer, når du handler med CFD. 

Det er en lidt anden måde at investere sine penge på, hvis du er vant til at investere i enkelt aktier. Der er lidt flere forskellige ting, som både kan sikre dig større afkast, men det kan også betyde, at du mister dine penge. 

CFD forklaret hurtigt og kort

CFD er en forkortelse af Contract for differences. Det er altså en kontrakt, som du indgår med en bestemt handelsplatform. Prisen på kontrakten vil så følge prisen på et underliggende aktiv såsom en bestemt aktie. 

Det er vigtigt, at du ved, at du ikke ejer en bestemt aktie, men derimod en kontrakt, der følger prisen på denne aktie. Her vil dit afkast så komme i stand ved, at prisen på aktien enten falder eller stiger. 

Du kan lave en gearet handel, når du handler med CFD´er. Det betyder, at du blot skal stille et beløb til rådighed som sikkerhed. Du kan for eksempel få lov til at handle for 5000 kroner, så længe du blot stiller 1000 kroner som sikkerhed. 

Sådan her foregår en handel med CFD

Handel med CFD´er er vigtig at kende til, hvis du overvejer at bruge det. Du kan lave en gearing af din handel. Du har også mange forskellige muligheder, når det kommer til, hvad din kontrakt skal være på baggrund af. 

Det kan både være enkelt aktier eller indekse, som skal ligges som det finansielle instrument, der vil bestemme prisudviklingen på din kontrakt. 

Find den rigtige platform at handle på

Det er vigtigt, at du finder et godt sted at handle på. Det gælder ikke kun, hvis du handler med CFD´er, men helt generelt set, hvis du investerer dine penge. 

Du skal finde en handelsplatform, der har følgende:

  • Lav kurtage og gebyrer
  • God kundeservice
  • Brugervenlig platform
  • Stort og bredt udvalg af muligheder

Research – undervurder det ikke

Det er vigtigt, at du altid laver din egen research. Det betyder, at du selv skal undersøge de ting, der er nødvendige at vide inden du begynde at handle med CFD´er. 

Det betyder, at du skal vide noget omkring eventuelle risici, gebyrer, omkostninger, aftaler eller andet, der medfølger, når du handler med CFD´er.

Derudover så skal du også huske at lave research på det underliggende aktiv, der skal bestemme prisen og udviklingen på din CFD. Det kan være en ETF eller en enkelt aktie, som du her skal kende godt til. 

Husk risikoen for at miste dine penge, når du investerer dem

Du skal huske, at der altid er risiko for at miste penge, når du vælger at investere dem. At lave CFD handler er ikke vejen til at blive millionær henover natten. Derfor er der også en risiko for, at du kan miste alle dine penge, når du vælger at lave en CFD handel.

En kort intro til CFD’er (Contract for differences) Previous post En kort intro til CFD’er (Contract for differences)
Computermonitor, der viser aktiemarkedsgrafer, der indikerer markedsperformance og investeringsmuligheder. Next post <strong>Tips til dig, der gerne vil lave CFD handler</strong><strong></strong>