Forex trading graphs.

Forex trading – Risikomanagement og handelsplan bør hænge tæt sammen

Det er klart at hvis du vil tjene penge på Forex trading, så bliver du også nødt til at løbe visse risici. Når du handler med valuta, som Forex trading jo er, så kan det ikke undgås at du også til tider vil opleve tab.

Hvis der var en sikker strategi til at undgå tab ville alle jo følge den, og sandsynligheden for at indehaveren af sådan en strategi ville dele den, er nok meget lav.

Derfor kan du heller ikke tale om Forex trading uden også at tale om risikomanagement. En af de ting der fungerer bedst som risikomanagement inden for Forex trading er at lave en passende strategi.

Hvordan du gør det, kan du blive klogere på her. 

Hvor meget vil du vinde vs hvad har du råd til at tabe?

Enhver Forex trader sidder i en unik situation, det er sjældent at nogen bare har uanede midler at handle for. De fleste af os skal i hvert fald overveje hvor meget vi har råd til at tabe inden vi begynder med Forex trading. Det gælder sandsynligvis også for dig.

I Forex trading arbejder man med noget der hedder en risk-reward ratio. Kan du f.eks. risikere at tabe 200 kr. på din handel, men tjene 600 kr. så er din risk-reward ratio 1:3, det betyder faktisk også at du kan tjene penge selv om kun 30 % af dine handler giver overskud.

Jo større risici du er villig til at løbe, jo større fortjeneste har du også mulighed for at lave, men samtidig risikerer du også hurtigere at løbe tør for midler, og så er eventyret slut. 

Analysis Trading Courses Chart Forex Shares

Din tidshorisont og størrelsen på dine handler

En anden ting risikomanagement handler om, er hvornår du skal sælge og købe, især når det kommer til tab. Her kan du finde forskellige stop-loss funktioner på mange platforme, og andre autofunktioner der kan hjælpe dig med at reducere tab. 

Det er heller ikke lige meget om du vælger at trade fra dag til dag, fra time til time eller fra uge til uge. Hvor meget tid vil du bruge på det, og hvor lang tid har du mulighed for at lade dine handler arbejde for dig?

Læg din handelsplan

Når du har vurderet din risikoprofil grundet, og overvejet hvilke værktøjer og hvordan du vil håndtere risikomanagement, så kan du bruge det til at lægge en handelsplan.

Denne handelsplan vil du opleve kan ændre sig løbende som du får flere erfaringer, og forhåbentlig flere midler at trade med, men især i starten er det vigtigt at du holder dig til din strategi og den handelsplan du har lagt for Forex trading. Gør du ikke det, vil du evt. komme til at tage beslutninger baseret på følelser frem for strategi og fornuft, og det er sjælden en god ting når det kommer til Forex trading. 

Prøv dig frem

Er du i tvivl om hvilken handelsplan du skal følge, og hvilken risikoprofil du egentlig er i, så kan du mange steder oprette en demo konto. Her afspejler oplevelsen af hvorvidt du har is i maven eller ej sig selvfølgelig ikke 1:1 da det ikke er ægte penge du handler med.

Du kan dog få en fornemmelse af hvor store udsving og tab du kan acceptere, hvor meget du skal bruge på Forex trading, hvilken strategi og hvilke risikomanagement værktøjer der fungerer bedst for dig. Det kan helt klart anbefales at prøve tingene af på en demo konto inden, hvis du aldrig har stiftet bekendtskab med Forex trading før.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hvad er FOREX trading Previous post Hvad er FOREX trading
Sådan kommer du i gang med Forex trading Next post Sådan kommer du i gang med Forex trading