Hvad er FOREX trading

Hvad er FOREX trading

Kært barn mange navne, FX, FX trading eller bare Forex. Forex er egentlig en forkortelse for Foreign Exchange. På dansk kaldes det valutahandel.

Du ved sikkert at kurserne på forskellige valutaer falder og stiger grundet forskellige markedskræfter. Det gør det muligt at tjene penge på at veksle frem og tilbage mellem forskellig valuta, og det er faktisk det Forex trading handler om.

Forskellen på Forex trading og almindelig aktiehandel

Ved du allerede lidt, eller meget, om aktiehandel, så er det nærliggende at tænke at Forex trading er det samme. Forex trading er også en investering, og det er korrekt at nogle af tingene er det samme, men der er samtidig også væsentlige forskelle.

En af forskellene er at Forex trading ikke foregår på en børs der åbner og lukker på bestemte tider. Du vil altid kunne finde en mægler, en bank eller en handelsplatform der har åben hvor du kan handle med valuta.

Valutakurserne svinger sjældent ret meget ad gangen, ofte handler det om decimaler, og derfor er en kortsigtet strategi mange gange bedre end en langsigtet strategi. Skal du sammenligne Forex trading med aktiehandel, så er daytrading det der kommer nærmest

Forex trading er for alle

Du behøver ikke at være bankuddannet eller på anden måde have en finansiel uddannelse for at kunne trade med Forex. Hvis du tager på ferie, veksler du måske også Danske kroner til en udenlandsk valuta, og tilbage igen når du kommer hjem.

Forex trading er det samme, bare i en større skala og over en handelsplatform, og her sidder du selvfølgelig ikke med den fysiske valuta i hånden.

At trade med Forex kræver selvfølgelig at du sætter dig ind i en række ting, men det burde være relativt ligetil for alle at finde de nødvendige informationer, og sætte sig ind i hvordan man trader Forex. 

Jo mere du ved jo bedre er det

Hvis du begynder at dykke ned i Forex trading, og overveje at give det et forsøg, så gælder det at, jo mere du ved, jo bedre muligheder har du som udgangspunkt

Begynder du med Forex trading, er der bl.a. en masse begreber som er vigtige at forstå, og det er også vigtigt at vide hvordan verdensøkonomien fungerer for at forstå hvad der får valutakursen til at stige og falde, så du ikke blot trader i blinde.   

Kom hurtigt i gang med Forex trading

I dag har almindelige mennesker som du og jeg, utrolig nemt ved at komme i gang med Forex trading, det kræver blot adgang til en handelsplatform, samt at man overfører et beløb til en konto.

Det kan være gennem banken eller gennem en online handelsplatform m.m. Det der tager tid ved Forex trading er at: 

  • lære at forstå markedet
  • lære at bruge den platform du vælger, samt dennes funktioner
  • at lave en risikoprofil og efterfølgende risk management
  • at lægge en strategi
  • at få erfaringen

Nogle af tingene går hurtigere end andre, og noget kommer først over lang tid. Forex trading kan både give store gevinster nu og her, men det kan også give store tab hvis du benytter mange gearede handler, eller bruger penge du ikke har råd til at miste.

Derfor bør du lave Forex trading baseret på viden frem for på følelser, så har du størst chance for at blive en succesfuld trader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Guide for begyndere til FOREX Trading Previous post Guide for begyndere til FOREX Trading
Forex trading – Risikomanagement Next post Forex trading – Risikomanagement og handelsplan bør hænge tæt sammen