Risikomanagement i FOREX Trading

Risikomanagement i FOREX Trading

Hvo intet vover, intet vinder er der et gammelt ordsprog der siger. Når det kommer til Forex trading, er det et ganske brugbart ordsprog. Hvis du vælger at forsøge dig med Forex trading, skal du forvente et vist tab for også at få en gevinst.

Heldigvis findes der en række ting du kan gøre for at forsøge at holde dine tab så små som mulige, det kaldes risk management – eller risikostyring på dansk.

Risiko management i Forex trading består af flere ting, her er nogle af de vigtigste.

Forstå din risikoprofil

For at kunne lave risikostyring, kræver det selvfølgelig at du kender risici og hvilken risikoprofil du selv har. Jo mere du satser jo større er chancen ofte for gevinst, men ligeledes for tab.

Store chancer over kort tid kan ofte føre store afkast med sig, men også store tab. Stil dig selv disse spørgsmål: 

  • Hvor meget har du råd til at tabe
  • Hvor lang er din tidshorisont
  • Hvad er dit mål

Når du forstår din risikoprofil ved du hvornår du tager for store risici og dermed kan du bedre lave såkaldt risk management.

Hold dig til din strategi

Når du kender din risikoprofil, kan du lave en strategi hvor du bl.a. vælger din risk-reward ratio, altså hvor meget du vil risikere at tabe ved hver handel vs. hvor meget du har mulighed for at profitere. 

Du kan også bruge forskellige værktøjer som f.eks. stop-loss og andre autofunktioner der hjælper dig med at styre risici og minimere tab. Når du holder dig til din strategi og på forhånd ved hvor meget du er villig til at tabe, sammenhold med en fornuftig risk-reward ratio, er det muligt at profitere selv om du oplever at være uheldig med nogle af dine trades. 

Derfor er de to punkter, risiko profilering og en god strategi, nogle af de to vigtigste værktøjer til risk management i Forex trading.  

Undgå at lade dine følelser tage over

Risk management i Forex trading bør give dig en mere rolig og kontrolleret trading end hvis du blot handler på dine følelser. Det kan være svært at vide hvornår man skal sælge, hvornår man skal have is i maven, og hvornår man f.eks. skal bruge gearing for at indhente et større tab osv.

Hvis du begynder at basere dine beslutninger på følelser, er der større sandsynlighed for at du risikerer større tab, end hvis du baserer din trading på din strategi, din risk management og tidligere erfaringer.  

Hold øje med markedet

Valutamarkedet er som så mange andre markeder til dels uforudsigeligt, men erfaring vil lære dig at forstå, hvad der kan påvirke valutakurserne positivt og negativt, og hvad der gør nogle trades gode og andre dårlige. For at lære at forstå disse ting, og bruge det til at minimere dine tab med, er det vigtigt at du følger godt med i markedet. 

Det skal du gøre løbende, både når du er i gang med at lære hvordan du bliver en succesfuld Forex trader, men også når det går godt, og du har handlet længe. 

Ligeledes er det vigtigt at forstå begreberne til bunds, og de forskellige værktøjer som diverse platforme tilbyder. Hvordan kan du f.eks. bruge gearing, stop-loss osv. optimalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Guide for begyndere til FOREX Trading Next post Guide for begyndere til FOREX Trading